New new address! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Loes Hartman - WaarBenJij.nu New new address! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Loes Hartman - WaarBenJij.nu

New new address!

Door: Loes

Blijf op de hoogte en volg Loes

02 Augustus 2005 | Australië, Adelaide

G'day mates,

Sommigen van jullie hebben onderstaand bericht misschien nog niet eens gelezen, maar er zijn al weer nieuwe ontwikkelingen. Ik ga namelijk niet naar Pier Street verhuizen, omdat de mensen die daar wonen (o.a. Caleb, Kristen en Stefan) allemaal willen verhuizen wegens ruzie met de huisbaas. In dat soort perikelen heb ik natuurlijk geen zin, dus ik heb een andere kamer gevonden (was m'n back-up plan), waar ik alleen even een tweedehands bureau voor op de kop hoef te tikken. De kamer is bovendien de helft goedkoper ($65 per week ipv $130 per week), dus dat komt ook goed uit. Adres volgt nog, de rest van onderstaand bericht klopt wel nog gewoon :).

G'day mates,

Goed nieuws! Ik heb iemand gevonden die naar mijn kamer wil verhuizen en zelf tevens een andere kamer gevonden! Ik ga vandaag de eerste troep overhevelen en morgen de rest verhuizen. Vanaf 3-8-2005 is mijn nieuwe adres:

Pier Street 52
Glenelg South, SA 5045

Verder is er weinig nieuws onder de zon, de colleges zijn vorige week begonnen en dat alles gaat er ongeveer hetzelfde aan toe als in Nederland. Ik heb helaas iedere dag 'class', ofwel lectures ofwel tutorials. Gelukkig is het allemaal wel redelijk interessant, dus het kost me tot nu toe niet veel moeite om iedere dag even wat tijd aan mn studie te besteden. De hoeveelheden tekst die ik moet lezen zijn echter verschrikkelijk, daarmee loop ik dus al flink achter, maar ja, dat zal allemaal wel los lopen...
Verder de afgelopen tijd niet veel meegemaakt, los van een feestje op Pier street (in het huis waar ik nu ga wonen) afgelopen donderdag en een 'pub crawl' (kroegentocht) afgelopen vrijdag.
Plannen heb ik wel, aanstaande zaterdag gaan we met SEASA naar de footy game van de Adeliade Crows tegen Melbourne en zondag gaan we met een groep naar de Barossa Valley (de beroemde wijnstreek).
Verder nog wat antwoorden op vragen die mij veel gesteld worden:
-Het weer is hier heel redelijk, zeker gezien het feit dat het hartje winter is. Vandaag hebben we bijvoorbeeld een strak blauwe lucht, schijnt de zon volop en is het zo'n 20 graden buiten. Het is ook wel eens wat minder, regenachtig en koel, maar meestal komt de temperatuur niet onder de 15 graden...
-Het bier smaakt hier uitstekend, het kan natuurlijk niet echt tippen aan Grolsch, maar ik overleef het wel. Wel is het bier hier heel duur, als je in een liquor store (supermarkten verkopen geen alcohol) een carton koopt (24 flesjes) ben je zo'n A$35,- kwijt, dat is ca. €22,-... (over de prijzen tijdens de happy hours in de kroegen hoor je mij overigens niet klagen :-))Wijn is over het algemeen iets beter betaalbaar en van heel goede kwaliteit, maar ja, wat wil je met al die wijngebieden hier in de buurt...
-Nee Edith, ik heb nog geen kangaroo gekust, maar was dat ook niet echt van plan... Wel een soort hadkus van eentje gehad, maar dat had volgens mij meer te maken met het eten dat ik in m'n hand had... ;-)

Tot zover mijn belevenissen down under, later meer!

-x- Loes

• 02 Augustus 2005 - 06:45

Hendrieneke:

we zien je dus straks weer terug als wijnkenner! nice!
    Succes met studeren! (hopelijk hebben ze niet al te veel Bos en v krimpen types ;)

• 02 Augustus 2005 - 10:56

Yvette:

Hee Loes!
    Echt goed dat je kan verhuizen! Gaat wel snel ineens. En bier is toch niet lekker, dus drink maar lekker veel wijn ;)

Liefs Yvette

• 03 Augustus 2005 - 00:46

Mieke:

nou...t weer is hier iig KUT!!
    mooi dat je eindelijk gaat verhuizen..koen binnenkort ook dus ik blijf in me remi achter!
    dikke kus!

• 03 Augustus 2005 - 10:53

Sandra:

Hee Loes Woei! Goed dat je een nieuw huis gevonden hebt! Ik ga zo de trein pakken richting Schiphol en vlieg dan naar Nice dus je zult ongeveer een maandje niks van me horen! Kus!

• 03 Augustus 2005 - 12:45

Sas:

Sloes! eindelijk gerechtigheid! ook jij moet aan de studie! hihi alsof ik hier zo hard moet werken...succes met al je lappen tekst, dat zijn wij wel gewend toch als TCW-ers?

• 03 Augustus 2005 - 19:23

Willem Van Hoof:

Lieve Loes,

fijn om te horen dat je een andere kamer gevonden hebt. Hopelijk voel je je daar meer op je gemak en is het ook rustiger (maar wat is rustiger?).
    Het doet me goed om te lezen dat zowel de studie als 'social life' in Adelaide je bevallen. Hier in Nederland is het weer te nat en te somber om van de zomer te kunnen genieten. Maar ja... we kunen nu eenmaal niet allemaal 'Down Under' gaan wonen al blijft een vakantie wel leuk. Dus wie weet in december.

Groeten uit Uden

Willem

• 04 Augustus 2005 - 11:11

Marijke:

Yo niggie,

De plannen worden gesmeden... Later meer (positief nieuws!!!) !:)

x,
    je niggie

• 05 Augustus 2005 - 20:40

Willem Van Hoof:

lieve Loes,

even wat voorinformatie uit Brabant. Heb vandaag bij de Sligro twee flessen Barossa Valley Chardonnay 2003 gekocht enne.... Lekker joh (wel zuinigjes drinken)

Willem

• 07 Augustus 2005 - 09:25

Koen:

Goed bezig! nou hopen dat je nieuwe kamer wel bevalt...

• 08 Augustus 2005 - 13:45

Else:

He Loes! Super dat je kan verhuizen! Woon je er nu al? Veel activiteiten ben je aan het doen, een goed sociaal leven aan het opbouwen, maar niet vergeten ons hier in NL af en toe ons te missen, he! ;)
    Liefs Else

• 10 Augustus 2005 - 07:58

Elke:

Helemaal gave verhalen loes! en op naar die surfer-dude!