Mid-term break - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Loes Hartman - WaarBenJij.nu Mid-term break - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Loes Hartman - WaarBenJij.nu

Mid-term break

Door: Loes

Blijf op de hoogte en volg Loes

30 September 2005 | Australië, Adelaide

G'day mates,

Het is even geleden dat ik mn laatste verhaal op deze site heb geplaatst, dus het is weer tijd voor een flinke update!

Footy

Op 3 september was de eerste van de AFL finals en omdat Stefan zich niet lekker voelde kreeg ik zijn kaartje. Dus weer naar Aami Stadium getogen om de Crows aan te moedigen. Dit keer helaas verloren (van de St. Kilda Saints), maar omdat de Crows eerste waren geeindigd kregen ze nog een kans in de halve finales (beetje typisch systeem, maar ja). Nou was het zo dat Port Adelaide (het andere Adelaide team) de tegenstander was voor die halve finale, wat dus leidde tot een vreemd soort spanning die een week lang in de stad voelbaar was. Het was nog nooit gebeurd dat de twee Adelaide teams in de finals tegenover elkaar kwamen te staan, dus dat was een hele happening. Onder het genot van een BBQ die wedstrijd gekeken, die de Crows ruimschoots hebben gewonnen. Helaas moesten ze in de preliminary final tegen de West Coast Eagles en hebben ze die wedstrijd verloren. Voor mij was het footyseizoen dus over, snik, moet ik een andere hobby zoeken ;)

Break!!

Na enkele weken vol hard studeren, vele essays en opdrachten en een enkel feestje was het dan eindelijk zover: vakantie!! De mid-term break duurt hier twee weken, dus volop tijd om leuke dingen te doen:

Melbourne

Dinsdag de 20e stond ik al vroeg naast mn bed om met de tram en de bus naar het vliegveld te gaan. Om 10.00 vertrok mijn vlucht en korte tijd later landde ik op Tullamarine Airport te Melbourne, alwaar Tim (Dielhoff, DHC) me al op stond te wachten. Naar Sunbury gereden, naar het huisje van Ank (oud-teamgenoot DHC), waar ik de komende week zou logeren. 's Avonds zijn we eerst even bij een leuk Thais restaurantje uit eten geweest en daarna naar de bioscoop. Dit was niet zomaar een bioscoop, maar een hele oude, in Art Deco stijl, waar ze iedere avond twee films draaien. Dit zijn meestal niet de nieuwste films, maar soms wel. Het aanbod varieert van 'Gone with the wind', 'The Thunderbirds are go' en 'Ben Hur', tot 'The wedding crashers', 'Charlie and the chocolate factory' en 'Batman begins'. Voor elk wat wils dus, wij hebben er 'Monster-in-law' en 'Birth' gezien. De laatste kan ik iedereen absoluut AFraden, wat een draak van een film...
Ank moest gedurende de week gewoon werken, dus bracht Tim haar iedere ochtend naar haar werk, zodat wij met de auto eropuit konden. Woensdag zijn we naar Melbourne gegaan en hebben daar wat door de stad gebanjerd. Op Federation Square was het nogal druk omdat daar de Australian Idols aan het optreden waren, ter ere van alle festiviteiten gedurende AFL Grand Final week.
Donderdag zijn we naar Sovereign Hill en het goud museum in Ballarat geweest. Sovereign Hill is een soort openlucht museum over de periode dat ballarat een goudzoekers dorp was. Er liepen ook allemaal acteurs rond in kleding uit die tijd om het allemaal wat levendiger te maken. Ook een rondleiding gehad door een echte goudmijn, was erg gaaf om te zien. 's Avonds met zn drieen nog even naar St. Kilda (hippe wijk aan het strand) om een biertje te drinken.
Vrijdag zijn we naar de Macedon Ranges geweest, genoten van het uitzicht van Mount Macedon op de omgeving en omdat het redelijk helder wat, konden we zelfs melbourne (60 km verderop) zien. Vervolgens naar Hanging Rock (bekend van het boek en de film 'picnic at hanging rock') en daar rondgewandeld. Tot slot nog wat watervallen bekeken en toen weer terug naar Sunbury om Ank op te halen. Die avond zijn we uit eten geweest met Leanne, Wayne, kennissen van hun uit guam en vrienden van Mieke (zus van Leanne) en Henk die in Melbourne op bezoek waren. Ik kan nu uit eigen ervaring vertellen dat Teppanyaki eren vooral leuk eten is!
Zaterdag was het Grand Final day, de dag dat de AFL Grand Final wordt gespeeld. Dit jaar tussen de West Coast Eagles en de Sydney Swans. Dit is een enorme happening waar iedereen enorm naar toe leeft. De wedstrijd hebben we gekeken onder het genot van een BBQ bij Kylie, iemand die Ank via hockey kent. Daarna nog even de kroeg in en die avond bij Kylie gelogeerd. Oh ja, en de Swans hebben gewonnen (maar het was toch leuker geweest als de Crows in de finale hadden gestaan...)
Zondag zijn we naar de Dandenong Ranges gegaan. Door het National park gereden en gewandeld en daarna naar een heuse Tulip Farm waar ze een Dutch Festival hadden. Omdat wij wel weten hoe tulpen en molens eruitzien hebben we daar alleen even geluncht met.... poffertjes! Daarna doorgereden naar een openluchtmuseum over kolenmijnen, maar omdat de mijn zelf al gesloten was viel dat een beetje tegen. Daarom maar weer in de auto gesprongen en doorgereden naar Philip Island. Daar komen komen iedd de little penguins (of fairy penguins) aan land om hun nest weer op te zoeken. Het was enorm toeristisch, we zaten namelijk op tribunes langs het strand om de pinguins het water uit te zien komen en vervolgens konden we samen met massa's Japanners de pinguins volgen terwijl ze op zoek gingen naar hun nest. Erg indrukwekkend om te zien, ook al waren het maar kleine beestjes. Omdat we 's avonds geen hotel konden vinden (die zijn blijkbaar na 6 uur gesloten), zijn we maar teruggereden naar Sunbury.
Maandag stond het Mornington Peninsula op het programma. daar dus heen gereden, eerst naar 'Arthurs seat', vanwaar we mooie uitzichten hadden op het schiereiland. Daarna naar Sorrento, waar we even over het strand hebben gelopen. tot slot nog naar de 'London bridge', een soort natuurlijke brug van rotsen die in de zee stond. Even lekker uitgewaaid op het strand daar, waar woeste golven het strand op beukten en we dus menig keer moesten rennen om niet nat te worden. Op de terugweg og even lekker wat gegeten in een van de suburbs van Melbourne (kangaroosteak, hmmm!!).
Dinsdag moest Ank weer aan het werk en zijn Tim en ik tot de conclusie gekomen dat we het meeste wel gezien hadden in Sunbury en omgeving. Nog maar even naar een klein National parkje vlakbij geweest, Organ Pipes national park, en naar Lerderderg State park, waar bijna niks stond aangegeven langs de weg en we dus niet echt konden vinden wat we zochten. 's Avonds nog een laatste keer uit eten in Sunbury en daarna hebben Ank en Tim mij naar het vliegveld gebracht alwaar een vliegtuig gereed stond om mij terug naar Adelaide te brengen. Al met al een geslaagde week in Melbourne en omgeving! Wel raar trouwens om weer zo veel Nederlands te praten, moest helemaal afkicken van het Engels praten...

Kangaroo Island

Omdat de mid-term break nog niet afgelopen was ben ik afgelopen woensdag en donderdag samen met Sandra, Stefan (vriend van haar uit Oostenrijk, niet de Duitse Stefan die hier in Gleneleg woont), Manfred en Jean-Loup naar Kangaroo Island geweest. KI is het op twee na grootste eiland van Australie (na Tasmanie en Melville Island, ten noorden van Darwin) en ligt voor de kust van Adelaide. Een bus bracht ons in alle vroegte van Glenelg naar Cape Jervis. Daar vertrok de ferry die ons naar KI bracht. In Penneshaw wachtte onze Wayward bus chauffeur ons op en vervolgens begonnen we onze tour over het eiland. Eerst hebben we een wallabie walk gedaan. Van de paden af, een heuvel beklommen waar het tussen het struikgewas wemelde van de wallabies, waarvan eentje met joey (baby koala, kangaroo, wallabie of possum). Ze waren wel wat schichtig, dus het was lastig om een foto te maken. Vervolgens ergens naar een mooi strandje, waar we hebben geluncht. Daarna zijn we naar Seal Bay geweest, waar een kolonie Australische zeeleeuwen op het strand lag te bakken. Heel indrukwekkend om er middenin te staan, hoewel ze niet gevaarlijk zijn, zijn het wel 'wilde' beesten en waren we dus getuige van een mooi natuurverschijnsel. De zeeleeuwen rusten namelijk 3 dagen op dat strand voordat ze weer 3 dagen de zee in gaan om te eten. Ondertussen liggen de baby zeeleeuwtjes op het strand te wachten tot hun moeder weer terug komt. Na Seal Bay zijn we naar Little Sahara gegaan, een aantal forse zandduinen die eigenlijk een grote zandbak voor volwassen kinderen vormt :) Daarna zijn we naar onze accomodatie gegaan, waar we de goonbag (zak met slechte wijn) hebben opengemaakt en een kaartje hebben gelegd. Voor het eten nog even door de 'achtertuin' gewandeld, waar het stikte van de grote kangaroes. Erg cool dat ze zo dichtbij zaten, zo'n kangaroe is toch wel even wat anders dan zo'm schattige kleine wallabie.
De volgende dag zijn we Flinders Chase national park in gegaan, waar we de Remarkable Rocks (remarkable indeed!), Admirals Arch en een kolonie Nieuw Zeelandse fur-seals hebben bewonderd. Daarna een lighthouse bekeken en geluncht. Waar we lunchten zaten allemaal koalas in de bomen, eentje zelfs met joey, en liepen allemaal rare gansachtige vogels rond. vervolgens een koala walk gedaan, veel koalas gespot (allemaal wild) en zelfs eena (soort egelachtig dier). Daarna nog naar een klein dierentuintje geweest waar ze weesdieren opvangen. Kangaroes gevoerd, koala geaaid en zelfs een joey kangaroe en joey possum geaaid. Tot slot nog even door kingscote gewandeld (grootste dorp op het eiland) en tot slot wat eten en met de ferry weer terug naar het vasteland en met de bus naar huis.

Home sweet home

Vandaag eindelijk weer even de tijd om alle e-mails te lezen en een deel weg te werken en helaas moet er weer gestudeerd worden. Eind oktober komt Ank naar Adelaide, dus ik wil proberen al mijn opdrachten voor die tijd af te hebben, zodat we dan een beetje rond Adelaide kunnen gaan reizen. Flink aan de bak dus komende tijde, maar ik zal zeker niet vergeten ook een hoop lol te hebben en flink te feesten af en toe.
Ik moet zeggen dat ik blij ben weer in Adelaide te zijn en ik kijk enorm uit naar het eind van het weekend als iedereen weer terug is en we dus allemaal mooie verhalen uit kunnen wisselen over onze belevenissen tijdens de break.

Nou, dat was een flink verhaal, zo kunnen jullie er voorlopig weer tegen dacht ik zo! Ik zal ook nog even wat foto's erbij zetten, voor de visuele ondersteuning.

Tot de volgende keer,
Cheers,
Loes

• 30 September 2005 - 13:33

Else:

Wow Loes, wat een verhaal! Ik geloof dat je het dus naar je zin hebt, maar ik ga het een andere keer lezen. Hier moet ik even goed voor zitten, haha!
    Liefs Else

• 30 September 2005 - 13:44

Clarie:

Idd een lang verhaal Loes. Goed om te lezen dat je het nog zo naar je zin hebt. Je foto's zijn ook echt mooi, vooral de laatste paar zijn heel erg cute!
    Liefs Clarie

• 01 Oktober 2005 - 14:56

Saskia:

Sloes! Klinkt weer te relaxt allemaal die vakantieverhalen van jou! joyce en ik stappen straks weer in het vliegtuig, ik blijf je volgen vanuit Nederland!

• 02 Oktober 2005 - 19:47

Turbo:

s zmhsjhszjj djuujkzm ,smkghgtygh jkeswwsxujih, knj/ f fhgv gm
    b vg

• 02 Oktober 2005 - 19:52

Mieke:

ben jaloers!! Neem je zo'n fairy penguin voor me mee?
    kus

• 03 Oktober 2005 - 09:31

Elk:

klinkt helemaal goed loes!!!! helemaaaaaaaal niet jaloers of zo, maar wel bedankt voor de maandag-morgen-opleuk-activiteit, lekker jou verhaaltje lezen!

• 05 Oktober 2005 - 09:36

Je Niggie:

Yo niggie,

Wat een belevenissen weer allemaal!
    SUPERleuk dat je me belde. Vandaag is DE dag aangebroken. Om 20:45u vertrek ons vliegtuig vanaf Schiphol. Om 14:20u op 7 oktober komen we aan in Christchurch.
    5 november komen we om 13:55u aan in Brisbane. Op 7 december moeten we vanaf Melbourne naar Auckland toe. Dus van 5 november t/m 7 december bevinden we ons in Australië. We wachten op je belletje en spreken dan iets concreets af!
    Veel succes met de studie en je tentamens. Veel plezier met Ank in Adelaide en tot over 1,5 maand!!!

dikke KUS
    Marijk

• 07 Oktober 2005 - 22:11

Joyce:

He loes,
    Dus ze hebben daar ook goudmijnen? Sas en ik zitten weer in het koude Nederland, alhoewel ik moet zeggen dat dit weer me eigenlijk toch wat beter bevalt (of klinkt dat heel raar). Dat wij weer in Nederland zijn, betekend voor jou dat je ook alweer op de helft bent! Geniet er nog van en drink een biertje op ons hier!

Liefs

• 09 Oktober 2005 - 19:44

Clarie:

Hee Loes,
    we hebben net een top Dies achter de rug op VG, maar volgend jaar met het lustrum gaan we helemaal knallen. Ben jij er ook weer bij! Hoe was je stoplicht-party? Wordt tijd dat ze dat hier ook eens gaan doen, zijn alle bezette mannen tenminste duidelijk te herkennen, hoef je daar ook geen tijd in te steken!

Op een dag....